Jdi na obsah Jdi na menu

Laganas

7. 6. 2011

Letovisko Laganas je pravděpodobně úplně nejoblíbenější destinací na celém ostrově Zakynthos. 

dreamstimelarge_1022230.jpg

Vybudováno bylo na jižní části ostrova. Oblíbili si jej hlavně velmi nároční návštěvníci, kteří milují luxus v podobě krásných luxusních hotelů s bazény mnoha wellnes službami.
Unikátní je v Laganas zejména místní pláž. Uchvátí vás určitě svou velkou rozlehlostí. Ta činí úctyhodných 10 kilometrů. Je řazena k vůbec nejdelším plážím na území Řecka. Povrch pláže je písčitý. Iónské moře, které omývá tuto pláž, je křišťálově čisté a břehy nejsou nikterak strmé, takže budete moci jít do vody i s malými dětmi. Samozřejmostí na pláži jsou služby jako půjčování lehátek a slunečníků či možnost vypůjčení vybavení určeného k vodním sportům.
K nejčastěji provozovaným sportům na zdejším pobřeží patří vodní lyžování. Spousty turistů se sem jezdí ale také potápět. V určitém období je provoz na pláži v Laganas do značné míry omezen kvůli přítomnosti karety obrovské, která sem chodí klást svá vejce. Tyto zákazy spočívají hlavně v omezení pohybu po pláži ve večerních hodinách anebo v zákazu zapichování slunečníků do písku. Laganas nabízí také velké množství obchůdků se suvenýry, které jsou umístěny velmi blízko pláže. Zajít si také lze do některých z mnoha taveren a restaurací. Bary se také nacházejí hned u pláže.
Noční život v Laganas je mnohými lidmi považován za naprosto nejbujařejší na ostrově Zakynthos. Z celé pláže se během několika desítek minut stává ve večerních hodinách jedna velká pulzující diskotéka. Mladí lidé si budou moci vybrat hned z několika různých hudebních stylů. Letovisko Laganas se chlubí velmi dobrým autobusovým spojením. Dostanete se odtud díky veřejné autobusové dopravě jak do hlavního města Zakynthosu, tak i na letiště. Autobusová zastávka se nachází na konci hlavní třídy u pláže. V Laganas si lze také půjčit některý z dopravních prostředků. Krásné jsou také procházky městem.
Lasganas je také místem, odkud se často vyjíždí na celodenní výlety na lodích. Ty jsou mezi turisty neskutečně oblíbené. Nejčastěji se turisté vydávají k Modrým jeskyním. Tento přírodní úkaz je krásný a naprosto jedinečný. Dalším cílem je pláž s vrakem lodi Navagio, kam se jinak než na lodi nedostanete. Milovníci zvířat si jistě nenechají ujít plavbu na Marathonissi. Jde o krásný ostrůvek, jenž bývá často označován jako Želví ostrov, jelikož zde žijí karety obrovské.

 

Ubytování v Laganas

Poseidon *** hotel
Majestic **** hotel
Zante **** hotel
Glorai Maris *** hotel
California Beach *** hotel
Astir Beach *** hotel
Mediterranean Beach Resort **** hotel
Aparthotel Jano Beach *** studia
Natali *** studia
Anastazia  ***+ hotel
Galaxy **** hotel
Timos   hotel
SunShine hotel   hotel
Astir Palace **** hotel
Zefiros ** studia
Denis Beach *** hotel
Vilage Inn Sudios ***+ studia
Andreolas Beach *** hotel
Chara *** studia
Rezidence Hara *** studia
Sea Wiev   studia
Studio Niki   studia