Jdi na obsah Jdi na menu

Počasí

Předpověď počasí

Počasí na ostrově Zakynthos je poměrně stálé a mění se v závislosti na momentálním ročním období. Jestliže si chtějí turisté užít hlavně moře a nekonečného koupání v něm, přijíždějí na Zakynthos v období sezony. Ta začíná na ostrově někdy v červnu a končí zpravidla v září. Léto je zde velmi teplé a průměrné teploty se pohybují kolem 25 stupňů Celsia, a to od května až do října. V hlavních letních měsících červenci a srpnu se rtuť teploměru vyšplhá průměrně k 30 stupňům. Mořská voda bývá příjemně teplá a mnohdy ani není schopna díky žáru slunce a své vlastní teplotě osvěžit. 

  I. II. III. VI. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII.

Teplota vzduchu

11 12 16 19 23 28 31 32 28 23 19 16

Teplota vody

12 12 17 19 20 21 23 24 23 20 16 14

Letní období bývá sice z pohledu počasí nejstálejší, ale ceny a přelidněnost mluví proti návštěvě Zakynthosu v období sezony. Turistů je tady v létě obrovské množství, a pokud hledáte soukromí, tak radši návštěvu naplánujte na jiné období anebo zvolte jinou destinaci. Srážky v období léta na Zakynthosu jsou sice minimální, což ale neznamená, že nejsou. Pokud některá srážka přijde, tak pouze jemně spláchne veškerý prach a pročistí vzduch. Nejedná se ale o dlouhodobou záležitost.

Podzim je na ostrově kouzelný. Kolem sebe budete moci zhlédnout sklizeň několika druhů ovoce a zeleniny. Na políčkách ve vnitrozemí se budou místní farmáři mít co ohánět, aby stihli sklidit všechnu úrodu. Vše je spojeno také s možností ochutnání místních plodů, které za čerstva chutnají opravdu skvěle. Z pohledu koupání je září ještě ucházejícím měsícem, jelikož teploty neklesají pod 25 stupňů a moře je stále ještě poměrně teplé, takže se v něm dá okoupat. Nepříjemnost mohou způsobovat pouze deště, jejichž četnost je zde největší za celý rok. Zejména koncem září již prší poměrně stabilně, takže výlety a koupání nejsou možné.

  I. II. III. VI. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII.

Průměrný úhrn srážek

127 103 89 48 21 7 6 9 34 127 127 127

Od října do dubna na Zakynthosu panuje poměrně studené počasí a je třeba si do batohu přibalit teplou bundu. Tyto měsíce sice s koupáním nemají nic společného, ale zato lze poznat do sytosti krásy ostrova. Zima není tak studená jako ve vnitrozemí a k nule se teploty dostávají jen výjimečně. Spíše se pohybují kolem 10 stupňů Celsia. Srážky v období zimy jsou ryze dešťové. Jejich pravidelnost však mnohé až udiví. Prší zde opravdu často.

Jarní období je krásné a ostrov se doslova naplní zelení. S turisty se setkáte v podstatě minimálně a není problém si vyjít na výlety po okolí a navštívit nejkrásnější místa na ostrově. Pokud přijedete těsně před sezonou někdy na konci května, tak se budete moci při dobré konstelaci počasí i koupat v poměrně klidném prostředí, jelikož většina turistů je ještě doma.