Jdi na obsah Jdi na menu

Pláže na Zakynthosu

Na Zakynthosu najdete velkou spoustu pláží, na kterých si budete moci udělat vlastní pohodlí.

Pláž Navagio

Tato pláž je asi tou nejznámější na celém ostrově Zakynthos. Dominantu na ní tvoří velký vrak pašerácké lodi. Jedná se asi o největší atrakci na Zakynthosu vůbec. Pláž samotná je hezká, což zapříčiňuje i přítomnost velkého množství bílých oblázků. Díky nim je po pláži také velmi příjemná chůze. Nevýhodu je snad jen fakt, že se sem dostanete pouze lodní dopravou a že tady bývá většinou mnoho turistů.

 

Porto Zoro

Porto Zoro je menší pláží, kde sice také nenajdete absolutní soukromí, ale určitě tady nebývá až tolik rušno. Příjemnou atmosféru tu dokresluje několik barů, jedna restaurace a také chillout beach bar pro mladší turisty.

Porto Rosa

Pláž Porto Rosa je neobyčejně nádherná před západem slunce. Jedná se spíše než o pláž o přístav. Najdete zde tolik potřebné soukromí, jelikož tady nebývá moc turistů. Gerakas Beach Gerakas Beach je pláží, která určitě stojí za návštěvu i pro svou velkou rozlehlost. Najdete zde místa, na kterých je spousta lidí, ale také úplně odlehlejší prostor, kde budete mít více soukromí. Je zde na dvě hodiny denně omezen přístup od ochránců želv.

Dafni Beach

Tato pláž má sice velmi špatný přístup po poměrně prašné silnici, ale svou obrovskou rozlehlostí turistům mnohdy učaruje.

Banana

Pláž Banana se nachází nedaleko střediska Vassiliki a nabízí krásná panoramata podpořená čisťounkým zlatavým pískem. Není úplně v turistické oblasti, ale svým vybavením rozhodně nezklame.

Pláž Laganas

Nedaleko stejnojmenného střediska najdeme pláž Laganas. Jde v podstatě o zátoku s mělčinami, kolem kterých se rozkládají menší písčité pláže. Ideální je tento kout ostrova zejména díky tomu, že přístup k moři je opravdu pozvolný, což umožní koupání i rodinám s malými dětmi. Když se vydáte východním směrem, tak můžete klidně dorazit až k pláži Kalamaki.

Pláž Xigia

Xigia je malou oblázkovou pláží, která se ale proslavila díky sirným pramenům, které tady vyvěrají. Mimo standardní sirný zápach je obarvena i mořská voda. V místech smíchání se sirnou vodou dostává žlutý nádech. Díky obsahu tohoto prvku je ovšem koupání ideální nejen pro zábavu, ale i na rehabilitaci.

Kalamaki

Zlatavá, žlutým pískem pokrytá pláž Kalamaki leží mezi stejnojmenným střediskem a dalším letoviskem Laganas. Celá pláž bývá v létě poměrně intenzivně prohřívána sluncem a vstup do moře je pozvolný. Pláž se také chlubí naprosto kompletní vybavením pro různé vodní i suchozemské sporty. V období sezony bývá ovšem poměrně přelidněná.