Jdi na obsah Jdi na menu

Amoudi

7. 6. 2011

Pro ty, kteří hledají velmi klidnou dovolenou, je středisko Amoudi jako stvořené. Najdeme jej v severovýchodním cípu ostrova Zakynthos. 

dreamstimelarge_5432643.jpg

Amoudi je představováno pláží a také malou vesničkou. Život v této oblasti jakoby šel velmi pomalu a poklidně a lidé se nad ničím nepozastavovali. Vše ale kontrastuje se špičkovou vybaveností pláží a oblastí vyznačujících se bujarým letním životem. Jakýmsi středem všeho dění v oblasti Amoudi je pochopitelně pláž. Najdeme ji zhruba 1 kilometr východním směrem od střediska Damnoni a 4 kilometry stejným směrem od dalšího komplexu Plakias. Větším městem, které se nachází nedaleko Amoudi je Rethymno. To leží 30 kilometrů severně. Povrch pláže v Amoudi je písčitý. Její délka činí přibližně 500 metrů a šířka úctyhodných 100 metrů. Velkou výhodou této pláže je skutečnost, že zde téměř nevane žádný vítr, jelikož je z obou stran chráněna skalními masivy, které jsou schopny případné silnější větry zastavit. Tyto skalnaté výběžky dokonce zasahují i do mořské hladiny, a to do délky až 50 metrů. V nejvýchodnějším cípu pláže protéká potok, který záhy ústí do Iónského moře. Přestože pláž Damnoni se nachází hned v sousedství Amoudi, přes skalní masiv je poměrně problém se dostat a když budete chtít do Amoudi zavítat, tak ideální cestou je ta vedoucí přes vnitrozemí okolo malé vesničky Lefkogia. Pokud budete mít k dispozici nějaké terénní auto, tak se ale na pláž  Amaudi dostanete i po pobřeží.
Co tedy Amaudi svým návštěvníkům nabízí? Kromě krásného koupání a opalování se na místní pláži se budete moci věnovat také některým vodním sportům. Jako příklad bychom mohli uvést třeba potápění. Milovníci šnorchlování tady naleznou doslova svůj ráj. Díky tomu, že voda je naprosto čistá, budou jejich ponory plné zážitků z toho, co se jim podaří zhlédnout. Čistotu vody také dokladuje modrá vlajka vyvěšená na pláži. Amoudi nabízí také mimo jiné krásné procházky po okolí. Odměnou budou krásné zelenavé olivové háje kombinované s vinicemi a atmosférou romantických písečných pláží. Určitě se nemusíte bát žádného hluku, poněvadž žádné velké diskotéky se zde nenacházejí. Přímo v Amaudi se nachází půjčovna dopravních prostředků, takže nebude problém si půjčit třeba kolo a zajet si někam na něm. Zajímavou a dnes již ani ne tolik netradiční volbou jsou čtyřkolky, na kterých se dá vydat po pobřeží. Malou nevýhodou Amaudi je absence autobusových linek.

 

Přehed ubytování v Amoudi

Dionysia *** studia
Lithari **+ studia
Panorama **+ studia
Achillion *** studia
Clear Horizon ** studia
Kozanos **+ studia
Amoudi ***+ hotel