Jdi na obsah Jdi na menu

Alykes

7. 6. 2011

Rekreační resort Alikes nejdete hned vedle letoviska s podobným názvem – Alikanas. 

dreamstimelarge_3307480.jpg

Obě dvě střediska jsou spolu prakticky propojena, a to nejen plážemi. Letovisko Alikes je ovšem mnohem rušnější a živější než Alikanas. Dokazují to zejména poměrně úctyhodné počty turistů, kteří sem každým rokem zavítají.
Alikes leží v severní části ostrova. Jeho vzdálenost od hlavního města Zakynthosu činí přibližně nějakých 20 kilometrů. Název Alikes je odvozen od solných dolů, které se nacházejí nedaleko tohoto letoviska. V řečtině jsou tyto solné doly označovány právě totožně, jako zní název letoviska, tedy Alykes. Liší se tedy pouze v psané podobě pouze v y/i. Oblast Alikes si i přesto, že je o něco živější než Alikanas, oblíbily rodiny s dětmi. Místní pláž je jimi doslova přitahována, jelikož disponuje velmi jemným žlutým pískem. Omývána je křišťálově průzračnou vodou Iónského moře. Není problém si na této pláži půjčit slunečníky a lehátka. Sportovně založení lidé jistě také ocení služby různých společností půjčujících rozličné sportovní náčiní. Pláže v Alikes jsou rájem všemožných vodních sportů. Pláž je takém poměrně rozlehlá, takže se na ní nebudete s ostatními turisty mačkat.

Velkou výhodou tohoto střediska je i dobré autobusové spojení. Autobusy sem zajíždějí třikrát denně a jedna cesta z hlavního města Zakynthosu stojí asi 1,5 Eur. Když se budete chtít vydat za zábavou, tak klidně můžete navštívit některou z místních restaurací či taveren. V mnohých z nich vás bude večer doprovázet ještě živá hudba. Na pobřeží se také nachází několik disko klubů, ve kterých si zatančíte do pozdních nočních hodin. Obchůdky se zbožím pro turisty jsou otevřeny prakticky nepřetržitě. Budete si moci vybírat z mnoha různých zajímavých suvenýrů charakterizujících Zakynthos. Alikes nabízí široké možnosti ubytování od hotelů až po bungalovy.
Velkým lákadlem v Alikes je krásné okolí tohoto střediska. Leží v nížinaté oblasti, což zapříčiňuje velmi bujnou zelenou vegetaci. Romantické procházky po pobřeží, ale i do vnitrozemí rozhodně stojí zato. Půjčit si budete moci na výlety různé dopravní prostředky včetně jízdních kol. U Alikes se nachází také archeologické naleziště, takže vám neuniknou ani starobylé památky a předměty. Z výletů je asi nejkrásnější ten, který vede do Modrých jeskyní. K těmto krásným přírodním útvarům se vydáte se na lodi.

 

Přehled ubytování v Alykes

Maria   studia
Astoria *** hotel
Montreal *** hotel
Konstantine Beach *** hotel