Jdi na obsah Jdi na menu

Tsilivi

7. 6. 2011

Středisko Tsilivi bychom hledali ve východní části ostrova Zakynthos. Od hlavního města Zakynthosu je vzdáleno přibližně 7 kilometrů. 

dreamstimelarge_4075815.jpg

Jde o ráj pro milovníky slunce, nádherného čistého jemného písku a všech aktivit spojených s mořem. Městečko Tsilivi sice není rozlohou nikterak velké, ale je zde postaveno hned několik obchodů jak se základními potravinami, tak i se suvenýry. Výhodou je také ta skutečnost, že přímo ve městě je možno při zdravotních problémech navštívit i lékaře.
Hlavním magnetem Tsilivi je ale pochopitelně zdejší pláž. Ta je turisty oblíbená hlavně díky své rozlehlosti. Je pokrytá zlatavým pískem. Velmi romantické jsou zejména večerní procházky podél mořského pobřeží, při kterých se budete bosýma nohama bořit v jemném zlatavém písku. Podél pláže jsou rozesety různé bary s občerstvením, taverny a také mnoho obchůdků, ve kterých se dají sehnat tradiční zakyntoské předměty. Restaurace v centru městečka nabízejí mnoho různých specialit. Budete moci ochutnat jak místní kuchyni, tak i kuchyni středoevropskou. Určitě nelze opomenout ani možnost rychlého občerstvení. Tsilivi nabízí také velmi pestrý a rušný noční život. Večer můžete klidně strávit v nějaké taverně, anebo se oddávat karaoke v některém z barů. Navštívit můžete i diskotéku, nicméně pokud budete chtít opravdu divokou zábavu, budete si muset zajet do střediska Laganas.
Tsilivi díky své poloze nabízí také možnosti různých výletů do okolí. Poměrně často jezdí turisté obdivovat tradiční život místních lidí nedaleko do vnitrozemí ostrova. Za vidění jistě stojí malebné vesničky, ve kterých se lidé živí hlavně pastevectvím a zemědělstvím. Určitě stojí zato vidět tradiční způsob pěstování oliv anebo ochutnat některé ze zdejších vín. Asi nejčastěji turisté vyjíždějí na nejznámější místo na ostrově Zakynthos- Pašeráckou zátoku, ve které se nachází starý prorezivělý vrak bývalé pirátské lodi. Na pláž se lze dostat pouze lodí.
Hotely, apartmány a studia v této oblasti nabízejí svým hostům naprostý luxus, nicméně mnozí určitě neodolají krásným procházkám po okolí. Kochat se mohou krásou vinic anebo olivovníkových hájů. Tsilivi má i autobusovou zastávku a spojení s hlavním městem dalšími lokalitami je velmi dobré, takže není problém si zajet na výlet třeba do hlavního města Zakynthosu. Přímo v Tsilivi si lze půjčit některý z dopravních prostředků ve zdejší půjčovně.

 

Ubytování v Tsilivi

Hotel Admiral Tsilivi *** hotel
Tsilivi Beach Hotel **** hotel
Tsamis Zante Spa & Resort ****

hotel

Planos Beach *** studia
Hotel Apollon *** hotel
Tsamis Zante **** hotel
Louis Beach **** hotel