Jdi na obsah Jdi na menu

Kalamaki

7. 6. 2011

Jako ideální pro poklidnou rodinnou dovolenou se jeví letovisko Kalamaki.

dreamstimelarge_986024.jpg

 Nachází se v jihovýchodní části ostrova Zakynthos. Krajina okolo letoviska je kouzelná díky kontrastu skalisek porostlých zelení a krásné pískem pokryté pláže. Z pláže u Kalamaki se vám také naskytne úchvatný výhled na jednu z nejvyšších hor v okolí- Mount Skolpos s nadmořskou výškou 483 metrů.
Pláž v Kalamaki je tvořena velmi jemným sytě žlutým pískem. Ten je ideální k dětským hrám v podobě stavění různých hradů a jiných staveb. Vstup do moře je poměrně mírný, což určitě ocení rodiny s malými dětmi. S Kalamaki je také spojena průzračná voda, v níž žije želví druh kareta obrovská. Právě přítomnost těchto želv je pro turisty velkým lákadlem. V souvislosti s těmito želvami je také na plážích Kalamaki upraven provoz. Zakázány jsou například veškeré vodní sporty. Za těmi se budou muset turisté vydat do některého ze sousedních letovisek. Absence vodních sportů ale ještě umocňuje klid a pohodlí, které zde budou návštěvníci tohoto střediska mít. Na konci celé pláže v Kalamaki se nachází i pláž nudistická. Není sice oficiální, ale příznivci koupání bez plavek zde již tradičně pobývají.


Kalamaki je poměrně tradiční letoviskem a na jeho hlavní třídě je vybudováno mnoho různých obchodů se suvenýry, marketů se základními potravinami a také různých taveren a barů. Personál taveren je zvyklý na častou přítomnost dětí a podřizuje tomu i skladbu svého jídelníčku. Jinak pro dospělé jsou v těchto tavernách k dispozici levná, ale kvalitní vína ze zdejších vinic a třeba takové řecké speciality jako je moussaka. Častým pokrmem nabízeným v restauracích jsou také ryby. Ty umí místní kuchaři upravovat hned na několik způsobů. Lidé milující bujarou večerní a noční zábavu vyhledávají diskotéku, která se nachází přímo v Kalamaki. Dojít se ale dá bez problémů i na diskotéky v okolních městečkách Argass a Laganas. Do hlavního města Zakynthosu jezdí z Kalamaki pravidelná autobusová linka.
Ve volném čase se ale také můžete vydat na procházky. Zajímavou trasou je bezesporu ta vedoucí k sádrovým skalám. Ty jsou mezi místními lidmi známy spíše jako Vysoké kameny. Často jsou také uspořádávány plavby na slavnou pláž Navagio, kde si můžete prohlédnout starý vrak pašerácké lodi. Tato pláž se stala jakýmsi symbolem celého ostrova Zakynthos a dostat se na ni dá pouze plavbou po moři. Je zde postaveno i několik stánků s občerstvením a suvenýry.

 

Přehled ubytování v Kalamaki

Studia Caretta ** studia
Golden Sun ***+ hotel
Metaxa **+ hotel
Sirocco *** hotel
John & Joyce *** hotel
Lourus *** hotel
Crystal Beach *** hotel
Kalamaki Beach ***+ hotel
Caretta Village **** hotel
Klelia *** hotel
Bitzaro Grande **** hotel
Bitzaro Palace Hotel *** hotel