Jdi na obsah Jdi na menu

Argassi

7. 6. 2011

Jedno z nejoblíbenějších míst na celém Zakynthosu je středisko Argassi. 

dreamstimelarge_6481997.jpg

Rozkládá se v jihovýchodních oblastech na ostrově Zakynthos. Od hlavního města je toto letovisko vzdáleno jen několik málo kilometrů. Poloha Argassi je charakteristická krásnou nedotčenou přírodou, jíž dominuje hora Skopos nacházející se v pozadí. Její výška činí 700 metrů nad mořskou hladinou. Když se vydáte na vrchol této hory, tak vám po relativně náročném výstupu bude odměnou nádherný výhled do celého okolí Argassi. Vidíte jako na dlani i samotné hlavní město Zakynthos. Cestou na vrchol určitě uvidíte krásné zelené keře a kvetoucí byliny, kolem kterých létají pestrobarevní motýli. Do samotného střediska Argassi se dá bez problémů dostat pomocí městské veřejné dopravy. Klidně sem ale můžete přijet taxíkem anebo nějakým vypůjčeným dopravním prostředkem.
V okolí Argassi si bude možno vybírat z mnoha aktivit, které zde lze pěstovat. Milovníci historických památek se mohou vydat na prohlídku starobylého římského kamenného mostu, středověké věže anebo kostelů či klášterů. Možnosti ubytování jsou v tomto letovisku velmi různorodé. Orientovat se budete moci dle vlastního rozpočtu, ale také podle vkusu. Bydlet lze v Argassi v hotelu, bungalovu, ale také v soukromých studiích a vilkách. Většina restaurací jídelen v Argassi nabízí speciality domácké řecké kuchyně, takže gurmáni jistě neodolají. Není problém ale narazit i na kuchyni mezinárodní.
K Argassi neodmyslitelně patří také hudba a sní spojený pohyb. V některých tavernách hraje večer živá muzika. Většina lidí se ale soustřeďuje na diskotékách a v barech, kde to v nočních hodinách opravdu žije. Známé jsou v Argassi živé projekce sportovních utkání v takzvaných sport barech. V některých restauracích a podnicích jsou pro klienty připraveny různé pěvecké soutěže. Na ulicích nechybí ani obchůdky s všemožnými suvenýry, které vám budou připomínat pobyt na Zakynthosu.
Pláž v Argassi je velmi dlouhá, ale do šířky to není až tak veselé. Popravdě řečeno si zde ale pohodlí najdou snad všichni turisté. K dispozici budete mít standardní plážové vybavení jako slunečníky, lehátka a sprchy. Užít do sytosti si budete moci hned několik vodních sportů. Jako příklad lze uvést třeba paragliding, jízdu na vodních skútrech či vodní lyžování. U pobřeží si klidně můžete zajít na minigolf anebo pustit své děti na několik nafukovacích atrakcí. Nachází se zde dokonce i minizoo.

 

Přehled ubytování v Argassi

Krinas ** studia
Timotheos ** studia
Paradise Beach *** hotel
Captain´s Commodore Complex *** hotel
Meridian Beach *** studia
Celia *** hotel
Penzion Christina *** hotel
Admiral ***+ studia
Vasilikos Beach *** hotel
Diana Palace **** hotel
Iliessa Beach *** hotel
Agrasi Admiral *** apartma
Zakantha Beach **** hotel
Contesa Axta Hotel *** hotel