Jdi na obsah Jdi na menu

Alikanas

Hledáte-li klidné letovisko, tak Alikanas je jeho zářným prototypem. 

dreamstime_1585511.jpg

Toto středisko leží vedle dalšího známého resortu Alikes. Množstvím turistů ovšem není ani zdaleka tak přesycené jako právě Alikes. Obě dvě letoviska od sebe rozděluje zhruba jeden kilometr vzdálenosti. Sousedí spolu díky svým plážím. Celá oblast, ve které se Alikanas nachází, patří do severní části ostrova Zakynthos. Vzdálenost tohoto letoviska od hlavního města Zakynthos činí zhruba 20 kilometrů.
Jméno Alikanas získalo toto letovisko od solných dolů zvaných řecky alykes, které nenacházejí v bezprostřední blízkosti tohoto resortu. S ubytováním v Alikanas by neměl být sebemenší problém. Vybrat si lze hned z několika možností, kde se ubytovat. Nejluxusnější ubytování skýtají pochopitelně hotely, ale bydlet lze i v apartmánech v soukromí, anebo v bungalovech. Stravování je zajištěno díky několika místním restauracím a tavernám. Není problém ochutnat mnohé z řeckých a speciálně zakyntoských specialit. Večer bude vaše posezení ještě doprovázet živá hudba, což umocní zážitek z krásného stylového posezení s vynikajícím jídlem. U pobřeží se nachází také několik obchůdků, ve kterých se prodávají suvenýry všech druhů. Pro mnohé je pochopitelně největším lákadlem na jejich dovolené pláž. Ta v Alikanas má písčitý povrch a přijdou si na ní na své i začátečníci a neplavci, jelikož vstup do moře je pozvolný. Voda je čistá a průzračná.
Pokud nebudete chtít ležet na písku a bude vám dělat zle přespřílišná sluneční žár, tak není problém si pronajmout lehátko a slunečník. Tato služba stojí zhruba 5 Eur. Alikanas nabízí velké možnosti, jak trávit svůj volný čas. Leží v krásném prostředí úrodní nížiny, ve kterém kolem sebe uvidíte růst olivovníky a další zelené divoké rostliny. K cestování po tomto středisku a mimo něj můžete využít také půjčoven různých vozidel a motocyklů.
Za návštěvu stojí jistě i zdejší lokality, které jsou charakteristické archeologickými památkami. Projet se lze také na loďkách. Velmi oblíbené jsou výlety do nedalekých Modrých jeskyní, popřípadě na pláž s vrakem pirátské lodi Navagio. V loňském roce vyšel takový celodenní výlet na nějakých 20 Eur, což rozhodně za krásy, které některá místa na Zakynthosu skýtají, stojí. Ve večerních hodinách je toto středisko poměrně klidné, takže si bez problémů budete moci užít procházek po pobřeží při zapadajícím slunci.

 

Přehled ubytování v Alikanas

Pahnis *** studia
Venus   studia
Valianos * studia
Stone Bridge   studia
Plessas Palace ** hotel
Valais   hotel
Kali Pigi ***+ hotel
Letos   apartmá
Aparthotel Kalipigi   apartmá
Alykanas Beach *** hotel
Kozanos *** studia 
Zante Village **** hotel
Letsos *** hotel